O varovanju zasebnosti in piškotkih

Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, tip brskalnika, naslov obiskane strani). To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju.

Piškotki (cookies)

Ta stran v piškotke shranjuje zgolj podatke o trenutni seji (t.i. PHPSESSID) in v njih ni nobenih podatkov o vaši identiteti.

Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne zapisuje vaših podatkov v piškotke. Ti piškotki so veljavni zgolj za našo domeno, kar pomeni, da zbiranje podatkov s strani drugih storitev ni možno.

piškotek domena vsebina / namen poteče
PHPSESSID trgograd.si id trenutne seje ob koncu obiska
_ga trgograd.si id obiskovalca ob koncu obiska


Facebook, Twitter, YouTube in ostala socialna omrežja
Če ste ob obisku te strani ostali prijavljeni v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. Facebook, Youtube, Twitter...), je možno, da vam bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov na tej strani (npr. Facebook "Like") nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želite, se jim najlažje izognete tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehate uporabljati, preprosto odjavite iz njega.

 

Več informacij

Priporočamo vam, da si pred morebitnim izklopom preberete, kaj piškotki sploh so in zakaj niso vsi piškotki strupeni, ter kakšne nastavitve uporabljamo za uporabo zunanjih storitev:

Kaj so piškotki in kako jih izklopim

Smernice IPRS o uporabi piškotkov

Google privacy policy (velja za vse njihove storitve in servise)

 

In kaj lahko storim?

Če želite, lahko uporabo piškotkov vedno izklopite oz. vklopite v vašem brskalniku. Zavedajte pa se, da po izklopu nekatere storitve na teh (in tudi drugih) straneh morda sploh ne bodo delovale ali pa ne bodo delovale pravilno.